"БСП винаги е била партия до хората. Отговаряла е честно на въпросите, които са били поставяни, в това число и за ВМЗ. Винаги сме били отговорни и нашите народни представители не един път са внасяли питания в Народното събрание", това заяви в предаването "Очи в очи с истината" младият лидер на левицата в Сопот Станислав Стоенчев. Той коментира, че по никакъв начин изключването от редиците на партията на зам.-кмета Николай Новаков и напускането на сегашният кмет Деян Дойнов не се е отразило на вътрешно партийния живот на БСП Сопот. "Тази тема е затворена страница за всички наши членове и симпатизанти. Сега ни очаква трудната задача да спечелим и местните избори. Затова смятам, че хората не трябва да се подвеждат по популизъм и красиви думи, а да изберат платформата, която ще бъде реална", посочи Стоенчев и допълни, че година по-късно след напускането от общинската администрация все още незнае какво е реалното финансово състояние на общината и дали тя е наистина финансово стабилна. Стоенчев каза още, че посреща Вазовите тържества със смесени чувства, защото инфраструктурата в общината е в окаяно състояние. По думите му няма места за отдих и спорт както в други общини, липсват площадки за футбол и волейбол, а това искали младите хора.
Стоенчев каза, че е много интересен факта защо по време на заседания на местния парламент няма питания. "От граждани знам, че не поставят питанията си, защото няма да получат реални отговори от общинската администрация", каза председателят на организацията на БСП Сопот.
Стоенчев не коментира кои имена се обсъждат за участие в предстоящите местни избори на есен, но каза, че кандидатите на БСП за кмет на община Сопот, кмет на Анево и общински съветници ще станат ясни, след като бъдат утвърдени на конференция в края на месец юли.