Среща по повод Световния ден за борба с диабета По повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември се проведе среща в “Общински стол” Карлово, организирана за всички хора от Карловска община, страдащи от хроничното заболяване диабет. На нея присъстваха зам.-кметът на община Карлово – Антон Минев, представители на общинска администрация, ендокринологът – д-р Нели Анастасова и представителят на Българска асоциация “Диабет” – Александър Василев.
Заместник-кметът Антон Минев се обърна към всички присъстващи, като изказа пълната подкрепа на цялото ръководство на община Карлово към хората, които се борят да живеят нормално с болестта. Общината винаги се е отзовавала на всяка молба за съдействие и занапред ще продължава да го прави. Д-р Анастасова изнесе лекция за диабета, свързана с превенцията и овладяването на болестта.
Организаторът на събитието Теменуга Цанкова – председател на дружество “Диабетик – Карлово” гр. Карлово, изказа искрените си благодарности към община Карлово в лицето на д-р Емил Кабаиванов, “Общински стол” Карлово и всички спонсори благодарение, на които бе осъществена тази среща.
За доброто настроени на всички се погрижиха дамите от певческа група към ККП “Гина Кунчева” гр. Карлово.