Спипаха с кока представящ се за прокурор карловец Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем 26-годишният Милен, за това, че се ползвал от неистински официален документ, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност и за това, че държал наркотични вещества без надлежно разрешително.
До момента е установено, че обвиняемия използвал неистински документ - Удостоверение за паркиране, на което бил придаден вид, че е издадено от Окръжна прокуратура-Пловдив. Обвиняемият го държал на видно място на предното стъкло на управлявания от него лек автомобил „Мерцедес“.
Уточняваме, че Окръжна прокуратура-Пловдив няма правомощия да издава служебен пропуск за паркиране, като посочения по-горе документ е изцяло неистински.
На 8 януари в Карлово, при извършено претърсване в лекия автомобил, марка „Мерцедес“, е било открито и иззето високорисково наркотично вещество – кокаин. На същата дата е бил открит и иззет посочения по-горе неистински документ.
Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Карлово. Разследването по случая продължава.