Силвия Стайкова: Няма персонал. Не може да работим като Ковид отделение в Карлово

Медицинската сестра Силвия Стайкова работи във Вътрешно отделение на карловската болница. В момента е под карантина, тъй като била диагностицирана с К-19. Тя изпрати в редакцията становище, след като по-рано днес завеждащ Инфекциозното отделение д-р Анета Милушева каза по Би Ти Ви, че няма персонал, на ръба на силите са и отказва да поеме отговорност за новоразкритото отделение на последния етаж на болницата.

Д-р Милушева каза, че 1-10 ноември нямало нито една командирована сестра, а в болницата има хаос по отношение лечението на болните.

Силвия Стайкова написа:

"Мила Мария Милушева, харесвам публикацията Ви. Харесвам Вас и малката Ани. Да Вие сте дъщеря на майка си! Но и АЗ имам майка, работила 45 години в тази система с 400 лв. пенсия. Медалът има винаги две страни. Къде беше д-р Милушева и сестра Иванова 7 - 10 години, когато във ВО имаше по 40 болни, дори на два етажа, а в повереното й ИО 0-4 болни. От тях някой помогна ли? Ще Ви снимам документи. А когато имаше натровени с леща от бунището в Карлово, ВО беше да помага, за да спасим хората. И това, че ВО си подавало молби за напускане, не искало да помага в К-19. Да, АЗ няма да работя там, три колежки са положителни. А д-р Милушева продължава да търси сестри от ВО и да говори, че няма да се качи в новото отделение, защото имало смесване на потоците. А няма ли смесване на потоци след като нощна сестра тази вечер, днес е дежурна в К-19. Заставам зад думите си!"