Горещ сигнал бе изпратен в редакцията от наш читател от Пловдив, който през уикенда е посетил града на Ботев. В него той алармира, че първата му спирка била малкият парк с паметника на входа на града и целият район бил замърсен и неугледен.

"Бих искал да Ви обърна внимание на неугледния, неподдържан и замърсен вид на целия район. Имайки предвид, че това е входът на града, за мен това е недопустимо. Замърсяванията и боклуците са навсякъде, а много от структурите са изпочупени. Люлките са опасни за здравето на децата", пише в сигнала си до общинските служители нашият читател. Той е допълнил, че на 20 метра от входа на парка, до близкото дере, има купчини изхвърлени строителни отпадъци, замърсяващи околната среда и подпочвените води.

"Мисля, че Калофер се гордееше освен със своята история и с чистата си и опазена природа, еко пътеки и т.н. Във връзка с евентуални действия, които смятате да предприемете, Ви напомням, че този който иска да свърши работа, предприема незабавни мерки, а този, който не иска, си намира оправдания", пише още в сигнала.

Незабавно се свързахме с кмета на Калофер Румен Стоянов. Той заяви, че е изпратил молба до Община Карлово с искане за средства за почистване на нерегламентираното сметище, но до момента не е получил такива. Относно изпочупените табели и структури, Стоянов посочи, че това са вандалски прояви, има съмнения, че са извършени от определени младежи и веднага ще подаде сигнал до Районно управление Карлово.