Семейство от Каравелово се нуждае от помощта ви Преди няколко дни голям пожар унищожи домът и цялата покъщнина на жената от карловското село Каравелово, чийто лик вече 45 години краси кутията с обикновен локум. Заради това, че няма къде да живеят със съпруга си, семейство Димитрови временно се е приютило в един от етажите на къщата на синовете им. Огънят лумнал сутринта около 8.20 часа. Двамата пенсионери Цонка и Димитър излезнали от къщата 20 минути по-рано и тръгнали за близкото село на зъболекар. Тъкмо Димитър седнал на зъболекарския стол и телефонът на жена му иззвънял.Обадила се сестра й:
Цонка Димитрова: "И тя ми се обади и вика: "Како къщата гори" и си дойдохме някъде в 9.00, 8.45 си дойдохме и вече всичко беше срутено на земята.Незнам колко биха се изчислили тези щети, защото това е целият ни може би 30 годишен живот".
Въпреки намесата на пожарната заедно с дома и покъщнината изгорели и парите, които двамата били събрали за дърва през зимата:
Цонка Димитрова: "Загубата ни е много голяма. Дървата са ни малко, няма да ни стигнат, ей тук гардероб имах, всичките дрехи, обувки, абсолютно всичко, а да не говоря че тука бяха над 300 буркана със зимнини".
Единственото, което е оцеляло е икона на Света Богородица и оригиналните снимки на Цонка, които са й били направени през 1963-та на един празник и тя е била с народна носия и китки рози в косите. После ликът й украсил опаковката на български локум, който продължава да е там. За ползването на тази снимка Цонка и до ден днешен не е получила нито лев:
Цонка Димитрова: "Ако имаха желание нещо да направят те поне щяха да дойдат, поне да ми благодарят и да ме попитат, а пък те и това не са направили".
Съпругът на Цонка продължава да подозира, че палежът може да е бил умишлен, въпреки че полицията вече разследва случая и смята, че причината за пожара най-вероятно е късосъединение. От прокуратурата съобщиха, че има образувано досъдебно производство и е назначена пожаро-техническа експертиза. От тук нататък семейство Димитрови се надява единствено да бъдат живи и здрави, за да успеят да преодолеят трагедията, която ги сполетя и да продължат да се борят с живота.