Семейство начални учители от СУ "Христо Смирненски" в Хисаря са с положителен резултат за COVID 19, съобщиха от Областния кризисен щаб. За последен път те са били на работа на 23-ти септември. Почувства ли са се неразположени в сряда, отишли са при общопрактикуващия лекар и той ги посъветвал да си направят PCR - тест, каза за KarlovoPress директорът на училището Асен Сурчев. Той посочи, че е получил указания от РЗИ за дезинфекциране на помещенията, а на 8 преподаватели, които са имали контакти със заразеното семейство, им е било препоръчано да си направят PCR-тестове.

Към момента под 14 дневна карантина са поставени учениците от две паралелки във втори клас и една в трети клас. По думите на директора, семейството не знае откъде може да се е заразило. Те се лекуват в домашни условия.

KarlovoPress.com научи, че преподавателката е активна личност, имала е контакт и с новородено.

Кметът на общината инж. Пенка Ганева каза, че следят ситуацията. Тя изрази опасение да не пламне целия град.

"Обстановката е сериозна. Съвместно с РЗИ ще следим ситуацията. Ако има огнище, учебният процес в училището може да бъде преустановен с моя заповед за 3 дни, но все още сме в началото на учебната година. Сложното тепърва предстои заради очакваните респираторни заболявания", посочи инж. Ганева.