11 500 лева са събрани от началото на дарителската кампания в подкрепа на Надежда Пунчева, чийто дом бе изпепелен от мълния. Това съобщи кметът на Каравелово Славка Червенкова. Тя каза, че средства са били дарени от ВМЗ, Община Карлово, колеги на Надежда, жители на селото и региона.

" От цялото си сърце аз и Надежда изказваме огромна благодарност за подкрепата на всички дарители до момента. Отзова се и местна фирма, която ще направи ремонта. За да стане обитаема къщата обаче са необходими още около 12 000 лева", посочи кметът Славка Червенкова.

Тя съобщи, че ремонтните дейности са започнали, но е необходимо да бъдат събрани и другите средства, за се положи плоча и да бъде извършен цялостен ремонт.

Дарителската кампания продължава. Кутии има поставени в селото. Кметът каза, че много хора се обаждат, че искат да дарят покъщнина.

" Надявам се, че ще бъдат събрани и останалите средства. Доброто е във всеки един от нас и от нашите задружни усилия зависи да помогнем на Надежда Пунчева отново да се върне към нормалния живот и да заживее в дома си", каза Червенкова.

IBAN:BG08FINV91502017447304 - титуляр на банкова сметка - Надя Ангелова Пунчева - "Първа Инвестиционна Банка "АД