„Време е да спрем разрушаването на държавата ни, обедняването на хората и да възстановим икономически България. За това ще работя и аз. Младостта не е порок, когато има морал, ценности и знания. Нито едно не видяхме от управляващите. Миналата година, хората бяха излъгани, че едни млади хора с дипломи от престижни университети хора ще работят за светлото ни бъдеще. Всички видяхме резултата – рекордна инфлация, пълен блокаж на държавния апарат, корупционни сделки, скандални назначения и видеа, в които се обсъжда създаването на бухалки срещу опозицията. За да управляваш е необходимо не само да си завършил западен университет, за да си държавник и да взимаш трудни решения е необходимо да имаш чувство за отговорност", заяви Трифонова, малко преди заедно с областния координатор Георги Мараджиев да регистрират листата с кандидати за народни представители.

С тях бяха и част хората, които ще се борят за вота на жителите на област Пловдив – вторият в листата д-р Иван Червенков, третият – представителят на СДС – Йордан Кръстанов, четвъртият-представителят на католическата общност от Раковски – Младен Шишков, петият – Розалин Петков, както и Надежда Игнатова – от Йоаким Груево, Сузана Алекова – юрист от Кричим.

Георги Мараджиев посочи, че кампанията им ще бъде позитивна и открита, близо до хората, както винаги, ще бъде по въздух, суша и земя.
"За пореден път даваме път на младите, образовани и умни хора и нашият водач е доказателство за това. В листата ни също има много младежи с опит и знания, на които ние разчитаме. Вярваме, че и този път ще сме победители и ще извоюваме 4 мандата, както през 2017 година. На държавата й трябва сигурност и стабилност и само ГЕРБ има компетентността и знае как да се справи с хаоса и кризите в страната", посочи Мараджиев.

Ето и цялата листа на ГЕРБ-СДС за 17-МИР – Пловдив област:

1. Десислава Цветанчова Трифонова – юрист
2. д-р Иван Йовков Червенков – анестезиолог
3. Йордан Стоянов Кръстанов – СДС- предприемач
4. Младен Николов Шишков – инженер
5. Розалин Петков Петков – икономист
6. Нели Петрова Велкова – политолог
7. Надежда Асенова Игнатова – филолог
8. Силвия Георгиева Тилкова – мениджър
9. Сузана Северинова Алекова – юрист
10. Екатерина Андреева Тошкова – педагог
11. Йордан Атанасов Куцев – мениджър
12. Йорданка Стоянова Кичукова – педагог
13. Методи Стефанов Димов – IT специалист
14. Цветелина Юлиянова Черешарова – педагог
15. Петър Георгиев Стаменов – финансист
16. Николай Иванов Кънев – мениджър
17. Иванка Ангелова Чинчийкова – теолог
18. Веска Иванова Вълчанова – счетоводство и контрол
19. Янка Атанасова Котева – студент стопанско управление
20. Венцислав Бориславов Дзивков – земеделски техник
21. Иван Донков Мусеров – студент екология
22. Елена Руменова Неделева – педагог