Повод на кмета на Сопот Деян Дойнов да внесе поредна жалба до Арбитражния съд е шахта, намираща се на пътя към жп гарата и източния портал на ВМЗ, която при всеки пороен дъжд извира, около нея се образува голяма яма и създава предпоставка за инциденти. Участъкът е много натоварен, тъй като по този път преминават автобуси, камиони, тирове. Той е единственият, който води до жп гарата и двете големи предприятия ВМЗ и СКФ.
"Неправилно проектиране е причината, която води да този проблем след всеки дъжд. Многократно запълваме с асфалт, но това не може да продължава така. Договорът от предишния кмет е сключен така, че е защитен интереса на фирмата, но не и обществения. Договорът с фирмата изпълнител е сключен така, че на практика единствената възможност на общинското ръководство за претенции е пред Арбитражен съд", заяви на извънреден брифинг кметът на Общината Деян Дойнов.
Той каза, че жалбата в момента се подготвя и съвсем скоро ще бъде входирана.
Друга жалба вече е подадена по-рано. Тя е за пречиствателната станция на града, тъй като на практика по думите на сегашното ръководство от доста време тя не функционира правилно.
"В нея се вливат чисти води, а фекалните отиват в язовир и от там в Стряма", заяви Дойнов.