Ресторантите и заведенията в Карлово отварят, но са скептични докога ще издържат финансово

Най-големите ресторанти и заведения в Карлово се готвят да отворят летните си градини до няколко дни. Собствениците обаче се скептични, че заради намаляване на местата в заведенията и ресторантите, няма да има достатъчно клиенти, което да гарантира необходимите приходи и рентабилност, а от друга страна все още много от хората са уплашени и няма да имат желание да посещават обектите.

"Дори и да работим няколко месеца, наесен ще трябва да затворим. Сега ще върнем по-малко от половината персонал, за да спазим изискванията от 2,5 метра дистанция между масите и най-много по четири човека, което е нерентабилно и това отново ще ни принуди да затворим", коментираха местни ресторантьори и собственици на заведения. Някои от тях имат опасение, че ако заболелите от коронавирус се увеличат в следващите седмици, държавата отново може да ги затвори.

"Затова днес събрахме нашите работници като им казахме, че който иска може да остане в Бюрото по труда. От 18 души, връщаме на работа само 4. Ще видим как ще тръгне, ако сме на загуба, ще трябва да затворим", посочиха за KarlovoPress.com местните собственици. По думите им облекчаването на някои от забраните в бранша няма да помогне особено на бизнеса, тъй като икономически е възможно да не успеят да изплащат макар и само заплатите на служителите и основни разходи.

"За печалба никой не може и да си помисли. Надеждата ни е да успеем само да задържим работниците си. Това означава, че трябва да имаме приходи, които да гарантират техните заплати, в противен случай ще трябва отново да затворим", коментираха още ресторантьорите в Карлово.