Държавният Български спортен тотализатор вече е единственият, който ще организира лотарийни игри с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности, реши парламентът. Окончателното гласуване на Закона за хазарта не беше включено в дневния ред на депутатите, но влезе по предложение на Валери Симеонов, пише Topnovini.bg.
Лицензите на частните оператори трябва да бъдат прекратени до 3 месеца. Хората, които все още очакват да им бъдат изплатени печалби, ще си ги получат от съответния хазартен оператор.

Забранява се още и продаването на талони за лотария в търговски обекти и в близост до училища. БСТ ще може да организира лотарийни игри единствено в собствени пунктове или пунктове под наем, които са обособени като места специално за тази цел.
Отхвърлено бе предложението на БСП за пълна забрана на рекламата на хазарта. В момента законово е забранена само пряката реклама, която директно приканва потребителите да участват в хазартни игри.
Борбата на Валери Симеонов с хазарта обаче не свършва дотук. Вчера той съобщи, че готви нов законопроект, чиято идея е „да се удари по казината“. „Казината са много в България. Бинго залите също са много. Тези заведения трябва да бъдат само по границата или в големите курорти“, обясни той. Все още обаче не е ясно кога законопроектът ще бъде готов.Източник: Trafficnews.bg