Противоепидемичната обстановка, въвеждането на КПП-та и наложената социална изолация доведе до лек спад в броя на престъпленията, свързани с производство, разпространение и употреба на наркотични вещества, но въпреки това криминалният контингент, свързан с тази престъпната дейност остана активен и доста адаптивен. Това съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив. От там отчетоха, че резултатите от спецоперациите по линия „Наркотици “ сочат, че от началото на годината до момента на територията на област Пловдив са образувани 690 досъдебни производства, а задържаните лица са 742.

Активното противодействие на този род престъпления продължава да е един от приоритетите в работата на служителите на реда в Карлово.

В хода на спецоперация по линя наркоразпространение и употреба на наркотични вещества преди дни, полицията разби наркосборище в двора на автогара Карлово.

На място са бири установени 6 лица, на които е била извършена проверка. При последвал обиск униформените са иззели марихуана от двама от присъстващите- 18 годишен жител на Розино и 21 годишен млад мъж от Васил Левски.

С цел изясняване на всички факти и обстоятелства по случая са проведени беседи.

Лицата са били задържани в ареста за срок до 24 часа, а по случаите са започнати бързи производства.