Днес приключиха още две дела на кмета на Калофер Румен Стоянов, затова че е организирал провеждане на Мъжкото хоро на Йордановден. Едното бе за наложено му наказателно постановление от МВР, а другото за акт от РЗИ, че не е изпълнил заповедта на Министъра на здравеопазването и не е спазил мерките срещу К-19 при провеждане на обичая, това съобщи адвокат Иван Денев, който се ангажира напълно безвъзмездно с казусите на кмета на Калофер. До дни се очаква да излезнат решенията на Районен съд Карлово, коментира адвокатът.

Общо 3 дела бяха заведени от адвоката на кмета на Калофер за Мъжкото хоро.

При първото Административният съд в Пловдив отмени забраната за провеждане на Мъжкото хоро. Разпореждането беше връчено на кмета Румен Стоянов от полицията в Карлово. Той го аткува в съда и в крайна сметка още през април, съдът отсъди в негова полза. Второто и третото дело бяха гледани днес в Районен съд Карлово.

Адвокат Денев коментира какви аргументи е представил в защита на градоначалника:
адв. Иван Денев: "Актосъставителите си противоречат. Те дори посочват, че всички са били с маски, не е имало нарушения и забележете абсурда, че дори не е била изискана лична карта на кмета на Калофер, която да удостовери неговата самоличност, а му е било съставено наказателно постановление от полицията в размер на 200 лева, тъй като са го гледали по медиите. Това за пореден път доказва немощта на държавните институции и комичността на ситуацията...."

Румен Стоянов - кмет на Калофер: "Това доказва, че всичко е скалъпено, пришито и е било на политическа основа", каза Румен Стоянов.