Съгласно заповед на РЗИ и Областния кризисен щаб леглата в Ковид отделението на карловската болница бяха редуцирани от 47 на 35. Според същата заповед, ако ситуацията наложи, първоначалният брой ще бъде възстановен, това каза управителят на болницата д-р Христо Пелев по време на заседание на временната комисия към Общински съвет Карлово за Ковид обстановката в района. С оглед увеличената натовареност след възстановяване на плановия прием в Неврологично и Вътрешно отделение, капацитетът е бил увеличен с по още 6 легла.
Д-р Пелев е информирал още, че към момента в Ковид отделението в карловската болница има 20 пациенти.
"Според статистиката, през декември 2020 година през отделението са преминали 148 пациенти, а през Ковид кабинета – 240 души. За сравнение, през януари 2021 година преминалите през Ковид отделението са 60 пациенти, а през Ковид кабинета са преминали 105 души. От 29 януари до 2 февруари включително се наблюдава засилване на пациентопотока. В заключение управителят на здравното заведение съобщи, че на 29 януари е приключила реимунизацията на персонала в болницата", е докладвал управителят на МБАЛ "Д-р Киро Попов".
Припомняме, че в Медицински център I вече се имунизираха 30 стоматолози и фармацевти. Управителят на центъра Д-р Юнаков е пояснил по време на заседанието, че поради 5-дневния живот на ваксината от момента на нейното изваждане от специалното съхранение, имунизациите се правят от вторник до петък включително. Тъй като 1 флакон съдържа 6 дози, е желателно броят на подадените за ваксиниране хора да е кратен на 6, за да не остава неизползвана доза.
Медицинският център има готовност да изпраща на посочен имейл необходимите документи за имунизация, които желаещите предварително да попълнят собственоръчно и да предоставят на хартиен носител преди ваксинацията. Целта е да се пести време за попълване на документите в Медицинския център.