Преподавател на ученици 5-7 клас в училището в Кърнаре също е сред новите заболели от коронавирус, сочи справката към днешна дата на Областния кризисен щаб. От там са посочили, че не се налага карантина на учители и деца, тъй като преподавателят е бил за последен път на работа на 11-ти ноември.

Управителят на карловската болница д-р Христо Пелев каза, че са се разболели завеждащ Инфекциозното отделение д-р Анета Милушева и още един лекар д-р Лазарова, която работи в Ковид отделението.

" Има 43- ма души, които са хоспитализирани в отделението. От 41 легла бяха разкрити още 6 за лечение на пациенти със средна степен на заболяването. Всички пациенти вече се лекуват само на третия етаж", каза за KarlovoPress.com. управителят на здравното заведение д-р Христо Пелев. Хубавата новина е, че в отделението вече е започнал работа лекар-стажант от Варна.

Статистиката сочи, че Община Карлово се нарежда на трето място в областта след Пловдив, Асеновград и Родопи по регистрирани случаи на К-19. Към днешна дата в Карловско са 403. В Община Хисаря 109, в Община Сопот 90.