Празникът на розата в Карлово ще се чества на новообновения площад "20-ти юли" Събитията посветени на традиционния Празник на розата в Карлово започват на 20-ти май с конкурс-спектакъла "Царица на Розата Карлово 2022", съобщиха от пресцентъра на Общината. На следващия ден в розовите градини край града ще бъде поставено началото на розобера с ритуала "Гюл се рони".

На 27-ми май новият облик на площад "20-ти юли" ще посрещне десетки участници в рок концерта на ВИГ "Кристални души", "Новобранците", Йоана Караколева, международен фолклорен концерт с участието на танцови състави от Молдова и региона, както и нестинари.

Кулминацията на празника е на 28-ти май, когато от 9.00 часа в розовите градини край Карлово, ще бъде възпроизведен уникалния ритуал "Розобер", а след това новата Царица на Розата в Карлово ще направи шествие по ул."Водопад", а на пл."20-ти юли" ще приветства всички жители и гости на града. Вечерта от 20.00 часа ще има концерт на "Прегръдки", квартет "Дестини" и Петя Буюклиева. Празникът ще завърши с илюминации. На 29-ти май от 17.00 часа във Военния клуб жителите и гостите на града ще може да се насладят на бароков концерт.