Пожарът над Водната кула в Карлово е локализиран В потушаването на огнената стихия се включиха военен хеликоптер от база Крумово и военнослужещи от модула за гасене на пожари в 61-ва Стрямска механизирана бригада.Сигнал за гъсти бели облаци дим в гората над Карлово е бил подаден на тел.112 около 13.50 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната пожарна служба.

Пламъците обхаванаха около 25 дка иглолистна гора в местността над Водната кула в града. Поради трудността на терена в потушаването се наложи да се включат 30 военнослужещи, над 35 горски служители, огнеборци и служители на дирекция НП "Централен балкан". Военният хеликоптер направи над 20 захода:

полк. Мирослав Костадинов - 61-ва Стрямска механизирана бригада: "Поради това че не може да се използва техника на този терен и трябват доста хора, колегите от МВР нямат възможност толкова и ние помагаме. С какво са оборудвани военнослужещите?- в случая имат пръскачки с вода, топалки за гасене, лопати, търнокопи. Този терен е много трудно пресечен"

Службите предполагат, че причината за възникване на пожара е човешка небрежност или умишлен палеж.