Полицията започна проверка по случая с насилието върху бездомно куче в Сопот Полицията в Карлово започна проверка, след като вчера местни жители на Сопот сигнализираха в KarlovoPress, че са станали свидетели как мъж започнал да удря с прът бездомно куче, което лежало в градинката пред блока на главната улица. Материалите по случая ще бъдат предоставени на Районна прокуратура, посочиха от ръководството на Районното управление в Карлово.
Припомняме, че вчера очевидци разказаха как мъжът проявил невиждана агресия, като взел метален прът и започнал да удря бездомното животно. По това време силни писъци и викове огласили центъра на града, а по тротоарите минавали майки с деца, ученици и много хора. Ветеринарният лекар посочи, че кучето е със счупен крак, трябва да му бъде извършена операция. Утре ще бъде закарано до Пловдив за рентгенови снимки. Заради силните болки му е била сложена инжекция.

Местните жители все още са потресени от случилото се и настояват извършителят да понесе своята отговорност.
По-рано днес под публикацията ни в KarlovoPress бе написан коментар с имената Иван Петков, който публикуваме без редакторска намеса:

"Вярното в публикацията е,че мъжът е домоуправител на "Иван Вазов"48 вх.А.Казва се Иван Петков и с право гони нахалните бездомни кучета, които се настаняват и през деня и нощта в градинката пред блока. Може да ги видите прострени и дремещи и там и пред вратата на банка ДСК. Забелязваме и предимно вечерното и нощното нахлуване на групата от 6-7 безстопанствени кучета в градината с паметниците на братята генерали Вазови.Това става когато се разнесе ухание от прясно изпечените закуски на Йофела, когато преди 5 часа хора и коли се раздвижат по улицата. Кметството публикува документ със срок до 30 септември 2020г. за мерки за решаване на проблема с безстопанствените кучета. Имат изпратен емейл от домоуправителя със снимки на тези кучета необезпокоявани да присъстват в центъра на града по всяко време. Пострадалото куче не е това на снимката на публикацията, това има каишка и не е снимано пред нашата градинка.Кракът му бе счупен няколко дни преди през деня, блъсна го кола и то квича дълго време, тогава имаше хора, които гледаха, но никой не се хвърли да го спасява. Мястото на блъсъка бе пред машината за кафе до аптека Марешки. От Петков бе ударено с куха дръжка за почистващи уреди на цена 0.70 лв. в троянският магазин. По гърба ,а не по крака. Ранено от два дни се мушка под здравеца и цветята в малката ни градинка, за която се грижи домоуправителя, а не община Сопот, вероятно на хлад да си почива.
Питаме: обществените градинки за спане на бездомни кучета ли са. Редно ли е да има проснати кучета пред магазин Карловомес и банка ДСК. Допустимо ли е да скитат необезпокоявани из града? Накрая домоуправителят не е укротяван от никой,това е измислица на младата собственичка с нейно куче, която гледаше от отсрешния тротоар и вероятно е подала сигнала в полицията и пресат".