Полицията в Карлово задържа трима крадци по празниците 12 годишно момче от Розино било откраднало портмоне преди няколко дни. След като било заловено от полицаите, то си признало пред тях, че преди около месец откраднал мобилен телефон на 32 годишна жена от Розино. Междувременно тя била сигнализирала в полицейското управление, че от двора на основно училище "Хр. Данов" в селото е бил откраднат мобилния й телефон. С момчето е започнала работа
Комисията за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.


Ден след Гергьовден, 62 годишна карловка пък се оплакала, че от двора на къщата и на ул. "Делю Георгиев" са изчезнали метални тръби и винкели. Те били оставени под навес. Жената не била посещавала имота си от седмица и когато установила кражбата, веднага подала сигнал в полицията. Разследването е установило, че извършител на кражбата е 63 годишния мъж с инициали Иван В. от Карлово, който решил, че предавайки метала, може да изкара пари.

Само за часове е бил задържан още един извършител на кражба - 68 годишният Мано Л. от Пловдив. Мъжът е известен с прякора "Полковника". Той живеел в Сопот. 32 годишната Милена Б. от Разград решила да прекара празниците в къща за гости в Калофер. Жената отишла на вечеря и оставила стаята си незаключена, а през вратата се промъкнал ловкия крадец, който успял да задигне по-ценни лични вещи и документи.


С незабавните си действията, служителите на реда за пореден път показват, че спокойствието и сигурността на жителите и гостите на малките населени места са приоритетни в тяхната работа.