С новорегистрираните 45 случая на COVID-19 в Пловдив и областта, общият брой е вече 1014. Оздравелите са 458, от тях за последните 24 часа са 25 души. На домашно лечение са 418 лица, а под карантина 599. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. От там посочиха, че хоспитализирани през изтеклото денонощие са 8 болни, които са в задоволително състояние.

Хоспитализираните случаи от пловдивска област към днешна дата са 128, като от тях с потвърдена диагноза са 111. На интензивно лечение са 3-ма пациенти.

Има един починал – мъж на 78 годишен от Пловдив с придружаващи заболявания: диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване. Така починалите за областта с коронавирус са 21.

Повечето от новорегистрираните все още се проучват. От РЗИ взимат съответните противоепидемични мерки и издават предписания. От инспекцията информират, че през последните дни има единични положителни случаи на хора, които се изследват по желание, поради пътуване в страни, които изискват задължителен PCR тест. Установените се поставят под карантина.
За изтеклото денонощие е регистриран положителен лекар – жена от гр. Пловдив, която работи в МБАЛ Пазарджик. Тя е на домашно лечение и е в добро състояние. Изследват се контактните й лица. Уведомена е и болницата в Пазарджик.

Сред новите болни най-възрастният пациент е мъж на 81 години от Хисаря, който е хоспитализиран. С положителни проби са и две деца на 1 и 2 години. И двамата малки пациенти са от Пловдив, те са в много добро състояние, без симптоми и са вкъщи.
От новите случаи 26 са жени, а 19 мъже. 37 са от Пловдив, по 2-ма позитивни има в общините Родопи и Марица, а в Хисаря, Асеновград, Съединение, Карлово и Стамболийски по 1.

Справка по общини: Пловдив – 672, Карлово – 50, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 76, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 27, Асеновград – 49, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 12, Сопот - 9.