Пожарът в боровата гора над Карлово не е окончателно ликвидиран, тъй като все още има тлеещи огнища. Горски служители и пожарникари продължиха да гасят с пръскачки и маркучи. По-рано днес пламнаха още два пожара в региона. В Сопот се наложи да бъдат евакуирани хора, които живеят в жилищния блок на главния път в града, тъй като се запали неработещо заведение. По чудо няма пострадали.
На косъм от трагедията се размина самотноживеещата Пенка Баталова. Тя обитава апартамента точно над заведението:
Пенка Баталова: "И пушек голям и пламък голям, аз бях полегнала малко, котката започна да мяка и то почнах да се задушавам. Важното е, че останахме живи".
Повечето от хората, които по това време са били в блока са успели да се евакуират. Заради пожара, движението по главния път бе отцепено за няколко часа:
"Обадиха ми се от работа, дойдох, малката е била излязла, избягала..."
"Аз виках в хода който може, ако може да слиза"
Пожар избухна и в двора на МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово. На метри от отделенията на болницата и жилищните блокове във Военното градче се запалиха сухи треви и храсти:
"Видях, че пламна отдолу. Момчето извика и дойде пожарната и започнаха да гасят. Голям пламък ли видяхте? Или някой хвърли фас или някое шише се запали."
"Веднага се затекохме насам, то какво може да направим ние.Докато излезна тука, то гореше вече.Кой го е хвърлил, дали фас или, но тука тези пътеки за мен минават много хора.През двора на болницата минават много хора?- много хора, аз не съм много съгласен".
Благодарение на бързата реакция на пожарникарите, пожарът бе потушен и не се стигна до по-сериозни последствия и евакуация на пациентите и персонала.