Откриха новата учебна година в 61-ва Стрямска механизирана бригада Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов тържествено откри новата учебна 2016 година. В словото си той направи кратък анализ на изминалата 2015 учебна година и съдейки по постигнатите резултати я определи за успешна. Бригаден генерал Ангелов отбеляза, че постигнато се дължи на не малко напрежение и усилия, положени от целия личен състав. Освен това стана ясно, че през новата учебна година бригадата ще бъде натоварена с планирани учения, сертифициране на формирования и подготовка на личен състав за участие в операцията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”.
На тържественото откриване присъстваха представители на местната власт в Карлово, кмета на община Сопот Деян Дойнов, председателя на Общинския съвет Карлово Теодор Шойлеков, ученици от училищата в градовете Карлово и Сопот.
Водосвет за здраве, благоденствие и успехи отслужи отец Марко. След преминаването в тържествен марш, гостите опитаха топъл чай и приготвената на място вкусна боб-чорба. Веднага след това те разгледаха организирания показ на образци въоръжение, снаряжение и военна техника на учебните центрове в района на бригадата.