Откриха 15 незаконни къщи в ромските махали в Карловско Специализирана полицейска операция на територията на община Карлово за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места бе проведена днес от 7 до 16 часа.
Операцията бе съсредоточена основно в квартал "Стряма" на град Баня, в ромските махали на Розино и Христо Даново. Тя бе проведена от служители на Районното управление на МВР в Карлово, сектор Специализирани сили и Жандармерията.
В операцията участваха и служители от Държавно горско спотанство - Карлово и Държавно горско стопанство Клисура. В нея участваха и представители на община Карлово от дирекция "Социално подпомагане", дирекция " Незаконо строителство".
Проверени са били 114 адреса, 330 лица и 98 автомобила. Съставени са 9 фиша по Закона за движение по пътищата, 9 са и актовете. Бяха състевени два акта по Закона за горите.
По време на операцията са установени 15 частни домове без документи за собственост. Установени са 10 нарушители по Закона за МВР и без гражданска регистрация. По Закона за МВР са съставени 14 протокола.
В резултат от операцията са образувани три бързи производства. Едното е за съхранение на незаконно придобит дървен материал, като са иззети са 11 кубически метра незаконно добита дървесина.
Другото бързо полицейско производство е за притежание на огнестрелно оръжие без разрешително, третото е за притежание на акцизни стоки без бандерол.
Във връзка с механизма за обхват на децата в училище в хода на операцията са били съставени 29 формуляра в Розино и Баня, както и 27 предупредителни протокола на родители в тези населени места. По време на операцията няма задържани лица.