Осми ден Вилната зона в местността "Манастирски лозя" западно от боровата гора е без вода. Живущите там изпратиха писмо до Областната управа, ВиК Пловдив и Община Сопот, в което настояват за спешни действия от страна на ВиК за възстановяване на водоснабдяването, тъй като в района живеят възрастни хора и деца, които за совите битови нужди вече дни наред мъкнат вода на километри от града.

"Как е възможно ВиК толкова дни да остави зоната без вода. Нямаме информация кога и в какви срокове ще дойде. Силно сме притеснени, че ще тръгнат зарази и болести. Настояваме за спешни мерки и възстановяване на водоподаването", пише в писмото на гражданите, които се чувстват излъгани, защото преди дни институциите заявиха, че водата в целия град е дошла.

Община Сопот в прессъобщение до медиите е посочила, че има получено писмо от гражданите, уведомила е управителя на ВиК Пловдив инж. Огнян Кулишев и в телефонен разговор той е уверил кмета на Общината Деян Дойнов, че цитираме: "ВИК ЕООД – Пловдив разполага с наличен финансов, технически и човешки ресурс и е гарантирал, че най-късно до 16.09.2022 г. в този участък ще бъде възстановено нормалното водоподаване.

До момента гражданите не са получили официален отговор от Областната управа и ВиК Пловдив на тяхното писмо.