Няколко инцидента белязаха изминалата седмица.


Двама души пострадаха в тежка катастрофа станала между Карлово и Сопот.

Причина за инцидента бе камион, който навлязе в насрещното и удари два леки автомобила. Поради инцидента се наложи по спешност да оперират един от пострадалите по спешност.

След акция на полицията заловиха двама извършители на кражби в региона. Припомняме, че психолози започвнаха работа с 13 годишно момче, извършител на кражба в училище. 60 годишна учителка в Карлово подала сигнал в РУ Карлово преди дни, че от стаята в учебното заведение, в която учителите държат личните си вещи, е извършена кражба на портмонето й с около 120 лв. и лични документи.

От хранителен магазин в Хисаря, момче открадна продукти - плодови напитки, шоколадови изделия и цигари на обща стойност 190 лв. Момчето е криминално проявено и има престъпления и противообществени прояви.

Полицията в Карлово задържа извършителя на кражба на МПС.На 25- ти февруари, 46 годишен мъж установил липсата на паркирания от него „Нисан Алмера“ на улица „Юмрук Чал“ в Калофер. В резултат на бързите действия на служителите на районното управление е бил задържан извършителя на деянието. В ареста за 24 часа е задържан 43 годишен мъж от Крумово, криминално проявен и осъждан. Районна прокуратура Карлово наблюдава работата по случая.

След акция на МВР в областта 18 души посрещат новия месец без книжки.18 души посрещат новия месец без книжки, заради неплатени глоби, а 19 водачи в ареста, заради шофиране след употреба на наркотични вещества и алкохол в навечерието на 1-ви март. Това са само част от констатираните нарушения при проверки на служителите от пловдивската полиция, която в рамките на изминалото денонощие, проведе операция по засилен контрол на водачи на МПС. В рамките на акцията са проверени 1771 автомобила и 2176 лица. Констатирани са 435 нарушения.Най- високите отчетени показатели при проверките за алкохол са на територията на областта - където е установен водач от Хисаря с - 2.02 промила.

Полицията в Карлово задържа 18 годишен шофьор на лек автомобил след употреба на наркотични вещества.Срещу него е започнато бързо производство. В първите часове на 25- ти февруари младежът, който е от Сопот, бил спрян за проверка на кръстовището между улица "Теофан Райнов" и "Генерал Заимов". Полицейските служители установили, че управлява МПС под въздействие на амфетамин, установено с полеви тест - извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК.