Общински съвет Карлово подкрепи единодушно предложението на групата съветници от БСП за сметка на бюджета на общината през следващата година да се извърши техническо обследване на сградата дарена от Тодор и Ана Пулеви. Това потвърди за KarlovoPress.com председателят на местния парламент Доньо Тодоров. Той посочи, че съветници са подкрепили цялата докладна записка с направените предложения.


Тя включва още изготвяне на проект за необходимите средства, труд и материали, откриване на дарителска сметка за набиране на средства, даване на възможност на местните хора да участват в контрола на строително-ремонтните дейности и възможност след ремонта, сградата да бъде отдадена на частните езикови школи.

Общинският съветник инж. Манол Манолов благодари на колегите си за подкрепата и посочи, че дарението е едно от най-значимите за Карлово. Навремето са били безплатни ученически трапезарии, а по-късно се е използвала за обучение на студенти по есперанто от покойния проф. Божидар Леонов.

Той припомни, че до изготвянето и внасянето за разглеждане на докладната записка, се е стигнало след множество сигнали на местните жители и волята им сградата да бъде запазена, реновирана и използвана по предназначение за бъдещите поколения.