Засаден е богат асортимент от видове декоративни рози и дървета, оформени са нови цветни фигури. Предстои поставяне на органичен или неорганичен слой около растенията, който предотвратява появата на плевели и регулира температурата и влагата на цветна градина срещу 61-ва Стрямска механизирана бригада, която ще изобразява българското знаме, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово. Целта е да бъде постигнат красив и естетичен вид, да се осигури нежна защита на растенията и възпрепятстване на изсушаването им.
През есента на 2021 година бяха обновени зелените площи срещу 61-ва Стрямска механизирана бригада, в парк „Здраве“, на улиците „Генерал Карцов“ и „Теофан Райнов“ и в Етнографски комплекс „Старинно Карлово“. В парк „Стадиона“ бяха засадени 20 дървета от видовете кълбовиден шестил, кълбовиден ясен, кълбовидна череша и лигуструм, а в парка северно от НЧ „Васил Левски-1861г.“ - 5 дървета "Рубиния псевдоакация".
В североизточната част на Карлово благодарение на доброволното участие на граждани, зелените пространства бяха обогатени с 40 иглолистни и 20 широколистни дървета. В района предстои засаждане на цветя и оформяне на зелена зона за отдих.