Община Карлово възстанови със собствени средства мини футболното игрище южно от СУ „Христо Проданов“ в квартал „Полковник Димков“.

Подменени са тревното покритие на терена, футболните врати, оградата и осветлението. Предстои за пореден път да бъдат възстановени седящите места и да се монтира видеонаблюдение с цел опазване на съоръжението, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.


Карлово е една от първите Общини в страната, в която бе изградено мини футболното игрище по проект Mini Pitch на програма „Хеттрик“ на УЕФА. Съоръжението бе открито през 2005 година от председателя на БФС Борислав Михайлов. В продължение на 15 години базата се ползва за пълноценна учебно-тренировъчна дейност на отборите от Детско-юношеската школа на ОФК „Левски“ Карлово, за организиране на общински и регионални състезания по мини футбол за всички възрастови групи, както и от ученици на СУ „Христо Проданов“. Извършването на цялостен ремонт бе извършено заради непрекъснатото използване на игрището.

В Бюджет 2022 ще бъдат заложени средства за реновиране и на футболните игрища в квартал „Иван Ночев“ и на ул. „Парчевич“.

Община Карлово призовава децата и младежите, които ползват спортните съоръжения, да ги пазят, защото тяхното изграждане е скъпо и се реализира със средства от данъците, които плащат родителите.

Във връзка с отправената молба за финансово съдействие от страна на БФС, в началото на месец ноември в Карлово бе изпълнителния директор Борислав Попов. Той се запозна със спортната база на ОФК „Левски“ и с условията за подготовка на Детско-юношеската школа. Футболният съюз пое ангажимент, в района на Спортен комплекс „Васил Левски“ да изгради игрище със стандартни размери изкуствено тревно покритие, седящи места и осветление. Съоръжението ще бъде ползвано за провеждане на официални футболни срещи на всички отбори от ОФК „Левски“ Карлово.