Община Карлово започва аварийно укрепване на моста край Пролом. Това каза за KarlovoPress.com зам.-кметът на Община Карлово Николай Цветков.

За опасното съоръжение сигнализираха в редакцията на регионалния сайт жители на населеното място.

Те посочиха, че има огромни дупки на повърхността на моста и множество опасни пукнатини.

"Мостът свързва Пролом с Баня и е най-прекия път. Не е обезопасен с необходимата сигнализация и вече сме силно притеснени да преминаваме през него", алармираха местни жители. Те призоваха местната власт за спешни действия по укрепване на моста.

Зам.-кметът на Карлово Николай Цветков коментира, че има внесена докладна записка от кмета на Пролом и предстои да започнат спешни аварийни действия по укрепването на моста. Освен това той посочи, че ръководството на Общината работи по изготвянето на проект за цялостен ремонт на съоръжението, който до две седмици ще бъде внесен в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

"Състоянието на моста не е добро. Миналата година имаше високи води. Необходимо е да бъде направен изцяло нов мост. Съоръжението трябва да бъде направено, така че да отговори на натовареността. По него вече преминават повече превозни средства, в това число и камиони", заяви зам.-кметът на Карлово.