Кметът д-р Емил Кабаиванов се срещна с граждани на кв. Сушица във връзка с недоволството им към изградената приемно-предавателна станция на мобилен оператор, съобщиха от пресцентъра на Общината.
На срещата са били обсъдени предприетите до този момент от Община Карлово действия за преустановяване влизането в експлоатация на станцията. Ръководството на Общината е информирало членовете на Инициативния комитет, че все още няма отговор на изпратеното до ДНСК и МРРБ писмо, в което се настоява изградената приемно-предавателна станция да не влиза в експлоатация.
По време на срещата е било взето решение, ако не бъде получен отговор в едномесечен срок, да се изпрати ново, напомнително писмо до Дирекция национален строителен контрол и писмо до МРРБ с искане за среща с министъра.
От Община Карлово напомниха, че са солидарни с поставения проблем на хората от Сушица и ще настояват за решение на проблема.
Припомняме, че в началото на месеца местните хора излязоха на протест с искане станцията за 5 G мрежа да бъде премахната от частния имот, в който е разположена. Тогава жителите на квартала се заканиха, че ако тя не бъде преместена извън населеното място ще започнат активни протестни действия.