По повод предстоящите светли празници, служители от общинска администрация почистиха няколко района в Карлово – парк „Водопад“, парк „Христо Проданов“ и парк „Беш бунар“.
Инициативата е апел към гражданите на Общината да се погрижат за околната среда.
"Нека заедно с пречистването на душите си за светлия празник създадем уют и красота на местата за отдих и разходка, да озарим природата на Карлово.
Чистият град, приветливите улици и междублокови пространства са не само пример за нашите деца, а и атмосферата, която подхожда на възрожденския ни град", призова ръководството на Община Карлово всички, които обичат града си, мястото където живеят да проявят отговорност и грижа, за да посрещнем заедно Възкресение Христово с чисти сърца, чисти домове, в чист и приветлив град.
Общината се ангажира да подсигури чували и ръкавици за доброволците, както и извозването на събраните отпадъци. Материалите могат да се вземат всеки делничен ден от гише № 2 в Информационния център, от 08:15 до 17:00 часа.
Добре е да бъде упоменато мястото, което ще се почиства, за да се предвиди маршрутът за последващо извозване на събраните отпадъци.