Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, управителите на болницата и на медицинския център д-р Христо Пелев и д-р Атанас Юнаков, както и д-р Стоянка Делевска като представител на общопрактикуващите лекари коментираха на пресконференция как върви процеса на ваксинация в района. Те изнесоха данни, според които броя на имунизираните в региона все още е много нисък около 5-6 %.
"Очаквам наплив от хора, които живеят и работят в чужбина. Те да се върнат лятото и да си поставят ваксините тук, защото има избор за разлика от много други държави. Нека припомним, че в България има избор на 4 ваксини. Трябва да разберем, че коронавирусът не си е отишъл и, ако не достигнем до 3 милиона души, които да се ваксинират, най-вероятно есента ще има нова вълна", заяви кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той и ръководителите на здравните заведения апелираха местните жители, че трябва да преодолеят страха от ваксинацията, защото пораженията от вируса са много по-опасни.
По време на пресконференцията стана ясно още, че са ваксинирани 77 души от персонала на болницата в Карлово, поставени са 128 ваксини на Астра Зенека и до момента не са констатирани никакви странични негативни ефекти.