Във връзка със сигналите на жители на община Карлово за проблеми при осъществяване на обществения превоз на пътници бяха проведени работни срещи с кметове на 18 населени места, управителя на " Хебрус Бус" Веселин Дошкав и представители на община Карлово, съобщиха от пресцентъра на община Карлово.


По време на разговорите са били поставени два проблема. Основният е недостатъчната субсидия от Министерство на финансите и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията към Общината - проблем, засягащ не само Карлово, но и всички малки и средни общини у нас. За необходимостта от неговото бързо решаване, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов повече от две години алармира двете министерства.


" Ако не бъде променена методиката за определяне на субсидията и не бъде увеличен значително размерът на тази субсидия за междуселищния превоз на пътници, проблемът ще става все по-остър и може да се стигне до това, най-малките и отдалечени населени места да останат без превоз на пътници", алармира кметът на Карлово.


Вторият проблем е дефицитът на автобусни шофьори. Кметовете на кметства са се ангажирали да съдействат за обезпечаване на професионални шофьори.


Управителят на „Хеброс Бус“ апелира всички, които притежават категория „Д“ и търсят работа, да се обадят на телефони: 0887/ 30-22-55, 032/ 657-827.


Община Карлово и фирмата-превозвач са коментирали, че поради очакваното увеличаване на пътникопотока след края на летния сезон и започване на учебната година, ще бъде увеличен броят на курсовете в по-голямата част от населените места в общината.