Областният кризисен щаб дари на карловската болница предпазни гащеризони от най-висока степен на защита. В града вече има потвърдени 2 случаи на COVID 19. Единият от тях - 49 годишен мъж бе транспортиран в пловдивска болница поради влошаване на състоянието му.

49 -годишният мъж бе поставен на командно дишане. Той бе
транспортиран от инфекциозното отделение в Карлово до болница в Пловдив, която е определена да приема пациенти в много тежко състояние:

Дани Каназирева - председател на Областния кризисен щаб:
"Ние имаме не само разписани интензивни легла, болница с цели отделения, с отделен вход и асансьори, но и график за постъпване на пациентите в зависимост от тяхното състояние дали се касае за леко, средно или тежко състояние или както беше вчера критично..."

Д-р Христо Пелев: "Ако не беше тяхното съдействие този мъж може би щяхме да го загубим".

Болницата в Карлово получи 60 гащеризона за многократна употреба, предпазни шлемове и
дезинфектанти:

Дани Каназирева: "Те са от дарители от Пловдив от физически и юридически лица. Ние се постарахме всички болници макар и по-малко количество да стигне до всяка болница независимо дали тя е в Пловдив, Карлово, Раковски..."

Заради очаквания пик на пандемията в болничното заведение
предстои да бъдат преструктурирани още две отделения:

Емил Кабаиванов - председател на Общински кризисен щаб: "Трябва да
осигурим комплектовката с персонал...."

Карловската болница разполага с 21 места за лечение на коронавирус със средна степен на заболяване. Очаква съдействието на здравно министерство за закупуване на още един респиратор.

Управителят на болницата посочи, че днес са били осигурени още 50 гащеризона за многократна употреба от благотворителна фондация. Така предпазните облекла от висок клас стават 110. Кметът Кабаиванов каза, че болницата вече разполага и с достатъчно предпазни очила, шлемове, маски и дезинфектанти.