Нов случай на коронавирус в Карлово. Мъж на 45 години от града, свързан със случаите в Перущица е бил хоспитализиран в болница. Това бе съобщено от пресцентъра на областна администрация.
Общо в областта за последното денонощия има 8 новорегистрирани случая на COVID-19.
От тях 6 са установени в частна фирма във Войводиново с 14 души персонал. Управителят е изследвал работниците по желание и веднага е предприел всички противоепидемични мерки след положителните проби.
„В момента фирмата е затворена и се извършват необходимите действия според предписанията на здравните власти. В случая управителят на фирмата е действал отговорно и много бързо е реагирал. Няма хоспитализирани от далите положителен резултат работници и са в добро състояние", коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.
Другият случай е на жена от Пловдив на 70 години с дихателни проблеми, която е хоспитализирана. РЗИ връчва предписания на контактните лица.
Към днешна дата в област Пловдив регистрираните случаи са 128, като 94 са оздравелите.
„ Отново апелирам жителите на областта за повече внимание и отговорност. Ако от страна на работодатели има притеснения, свързани с епидемичната обстановка, то те могат да потърсят съдействие от Областния кризисен щаб", призова областният управител.