Народно читалище „Васил Левски-1861 г.” Карлово започва поредица благотворителни инициативи, които да обединят усилията на културни и обществени организации в подкрепа на пострадалите населени места от Подбалкана.
На 10 септември /събота/, от 11.00 ч., артистите от Театър „Любомир Кабакчиев” Казанлък, на сцената на Народно читалище „Васил Левски-1861 г.” Карлово ще представят благотворително Кукления спектакъл „Грозното пате” по приказката на Х.К.Андерсен, в знак на съпричастност към пострадалите от наводненията в Карловска община.
Човек възприема света, освен със сетивата си и със сърцето си! В такъв труден, за хората от карловските села, момент сърцето има необходимост от взаимност, от човечност! Независимо от тежките дни, които предстоят, животът продължава и това е най-хубавото!
Искрено се надяваме, че ако въобще може да има нещо положително в тази ситуация, всеки един от нас да прегърне възможността да помогне и че от всеки един от нас зависи да подобрим, макар и мъничко, живота и съдбата на някой друг!
А Изкуството е един универсален език, който лесно разрушава граници и обединява хората!
Обръщаме се към всички вас, родители, учители, съграждани- заповядайте, доведете децата си, направете ги част от своята ангажирност и съпричастност към проблемите на другите, за да ги научим заедно на загриженост, състрадателност и толерантност...
Домакин на всички баготворителни инициативи ще бъде НЧ „Васил Левски-1861 г.” Карлово, което предоставя безвъзмездно своята метериално техническа база и сцена в името на благотворителната кауза.
Събраните средства от кукленото представление ще бъдат предоставени на НЧ „Пробуда- 1899 г.” с. Каравелово за подпомагане възстановяването на щетите от наводнението в читалището.
Цена на билетите за кукления спектакъл: 6.00 лв.