Председателят на читалището Иван Хаджийски каза, че в проекта за ремонт и модернизация на културната институция има много несъответствия и грешки, с които настоятелството не е съгласно. Той коментира в детайли проекта на среща с членове на настоятелството, общински съветници, експерти, зам.-кметове и представители на ръководството на общинска администрация, които обаче не бяха поканени от Хаджийски, а от председателя на местния парламент Доньо Тодоров.
Хаджийски заяви, че два пъти е имал срещи по този проект с Общината, изложил е несъгласието на настоятелството по проекта, но до момента няма резултат.

" След монтиране на отоплителната система лятното кино на практика ще се унищожи. Отопление е предвидено само на зрителната зала и сцената, но не и за гримьорните и репетиционните. Несъответствия има и по ремонта на покрива, подмяната на седалките, нафтовата камера, която е с размери, които няма да се поберат в нашето стопанство", посочи Хаджийски и добави, че има несъответствия и по пожароизвестяващата система, която е заложена да се ремонтира по проекта.

От общинска администрация коментираха, че проектът е от 2016-та година, през 2020-та е бил одобрен от всички необходими институции, имало е забележки от пожарната служба, които са били отстранени.

Председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров призова да не се изпуска тази възможност, защото ремонт на читалището е необходим.

"Смятам, че може да се постигне компромис и Общината предлага промяна на проекта", каза Доньо Тодоров.

От читалищното настоятелство поискаха гаранции, че нередностите по проекта ще бъдат отстранени като бъде изготвена и подписана съответната документация от всички заинтересовани страни, в противен случай бе изразено становище, председателят Иван Хаджийски, че не трябва да подписва декларацията за съгласие и съдействие при реализиране на проекта.

По време на срещата бе изразено мнение на експерти, които организатора на срещата бе поканил. Главният архитект на Общината коментира, че покрива тече и след години институцията ще има проблеми.

Общинският съветник Манол Манолов в качеството си на карловец призова да се запази облика на голямата зала и акустиката. Той изрази мнение, че отоплителната система е подходяща за производствено хале, а не за читалище. Общинският съветник Светлозар Янков каза, че не са били запознати с този проект до момента, а преди две години местният парламент е дал съгласие да се кандидатства за финансиране.