Местната транспортна фирма "Кастел транс" АД спира обществения автобусен превоз по някои линии заради необезпеченост. Уведомлението е в сила от 00.00 часа на 25-ти април.

Преустановяват се линиите Карлово-Слатина-Карлово, Карлово-Клисура-Карлово, Карлово-Климент-Карлово и Карлово-Войнягово-Карлово. Това съобщиха от пресцентъра на община Карлово.

"Договорът с транспортната фирма изтича юни месец, но превозвачът изпрати уведомление по-рано, че спира превозите поради нерентабилност. Неустойките по договора са нищожни. Към момента отказаха да возят по тези линии всички местни транспортни фирми. Обърнахме се към пловдивския превозвач "Хеброс Бус".

До края на деня очакваме отговор от тях при какви условия и възможно ли е да поемат тези линии", каза за KarlovoPress.com зам.-кметът на Карлово Антон Минев. По думите му по линиите, които се спират, най-много затруднения ще имат тези от пътниците, които сутрин и вечер са ползвали обществения превоз, за да ходят на работа.

"Заради извънредното положение възрастните хора не пътуват през деня. Миналият месец общината започна процедура по възлагане на поръчка.

Докато това се случи поискахме от областната управа да разреши директно възлагане, ако има фирма, която се съгласи да осъществява обществения автобусен превоз по тези линии", каза още Минев.