Най-добрата българска баскетболистка е от Карлово Легендарната българска баскетболистка Пенка Стоянова, дългогодишен капитан на женския ни национален отбор, постигнал едни от най-големите успехи в историята издава своя автобиографична книга "ЦАРИЦАТА НА БАСКЕТБОЛА".
Творбата ще бъде представена на 23 февруари от 12.00 часа в Първо студио на културния център на Радио Пловдив. Пловдивчани са поканени да присъстват.
Родената в Карлово и капитан на националния отбор през 70-те и началото на 80-те години има три шампионски титли с пловдивския Марица (1971, 1973, 1974 г.) и е двукратна финалистка за европейската купа Ронкети. Тя играе през цялата си кариера в пловдивския клуб. Има 380 мача за националния отбор Печели медали от две Олимпиади - бронз от Монреал 76 и сребро от Москва 80.
Играла е в 8 европейски първенства, вицешампионка от Варна 72 и трета от Клермон Феран 76, има участия и на 12 балканиади, световно първенство, световен баскетфестивал и три универсиади. Три пъти е включвана в сборен отбор на Европа. / Иззточник: Plovdivnow.bg