Карлово ще бъде домакин на шестото издание на националния конкурс "Песенна палитра" на 29-ти февруари и 1-ви март. В конкурса ще се включат над 280 участници, като 125 деца ще се изявят като солисти, разделени в пет възрастови групи. Очакват се представители на над 45 вокални педагози и школи за изкуства от 35 български града. Участниците ще се представят пред петчленно професионално жури, с председател Маргарита Хранова. Всички изпълнители ще бъдат оценявани по модерен начин, с явно гласуване, което да се проектира в залата минути след изпълнението на детето.
За всички деца са подготвени подаръци. Те ще получат и много награди. Като жест към гостите на конкурса, всички туристически обекти в Карлово ще бъдат без такса.
Конкурсът е включен в календара на Министерство на културата и се организира от Сдружение „Арт палитра", Община Карлово и НЧ "Васил Левски -1861". Директорът на конкурса Анита Илиева и композиторът Хайгашод Агасян посочиха, че това събитие се превръща в културна емблема на Карлово и с всяка следваща година привлича все повече талантливи деца и младежи от всички краища на страната.