Над 25 деца участваха н първия велотурнир и състезание с тротинетки в карловското село Столетово, съобщи кметът на Столетово Мирослав Колев. Организатори на събитието бяха кметството и местното читалище, със съдействието на фирми от региона.

Състезанието е преминало в три възрастови групи в категория „велосипеди“ и две възрастови групи в категория „тротинетки“.

"Площадът на Столетово бе превърнат в състезателно трасе, през което участниците трябваше да преминат възможно най-бързо. За всеки един участник в състезанието се засичаше време, за което е преминал през цялото състезателно трасе. Най-бързите състезатели бяха удостоени с почетните първи места", става ясно от публикацията в социалните мрежи.

В първа възрастова в състезанието с велосипеди на първо място се класира Нено Иванов, на второ Йоан Гагов, а на трето Мартин Кирков.

Във втора възрастова група в състезанието с велосипеди на първо място се класира Христомир Ненов, на второ Мартин Стефанов, а на трето Наталия Йорданова.

В трета възрастова група в състезанието с велосипеди на първо място се класира Мартин Минков, следван от Атанас Пръмов и Радомир Иванов.

В първа възрастова група тротинетки – първо място спечели Георги Чолаков от Карлово (0,44 м), второ място Христомир Ненов (0,48 м), трето място Наталия Йорданова (0,48 м).

Във втора възрастова група тротинетки – първо място за Радостин Лещаров (0,44 м), второ място Даниел Станев (0,45 м), трето място Радомир Иванов (0,46 м).

Класиралите се на първите места от съответните възрастови групи са получили медали, тематични предметни награди и грамоти за участието.