По традиция пловдивските огнеборци отдадоха заслужена почит към изпълнилите достойно професионалния си дълг, а на тържествена церемония бяха отличени най- храбрите, самоотвержени и всеотдайни бойци, съобщиха от пресцентъра на Областната пожарна служба.
Празникът на служителите на пловдивската дирекция почетоха областния управител на област Пловдив и представители на местната власт. Съставът на дирекцията получи редица поздравителни адреси от институции и организации, както и от жителите на населени места, които през това лято не бяха пожалени от огнената стихия.
С награди бяха отличени няколко пловдивски огнеборци. Почетен знак на МВР III степен получи младши експерт Димитър Илиев Кръстев- началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ във Втора Районна служба по пожарна и аварийна безопасност към Регионалната дирекция Пловдив. Служителят е отличен за безукорно поведение, постигнати трайни резултати и проявена инициативна със заповед на министъра на вътрешните работи.
С "Обявяване на благодарност с парична награда" са наградени четирима служители на Регионална дирекция Пловдив. За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните им задължения са отличени гл. инспектор Петър Христов Петров- началник на сектор „Специализирани оперативни дейности“, ст. Инспектор Веселин Стоянов Брадистилов – началник на група „Оперативен център“ в сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“, инспектор Мюрсел Нурай Мурад – инспектор V Степен в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност на Първа районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив, инспектор Панайот Йонков Чепилски – инспектор IV степен в група Оперативен център на сектор „Пожарогасителна дейност “.
Във връзка с професионалния празник с отличие "ПИСМЕНА ПОХВАЛА" бяха наградени 46-ма служители на РДПБЗН Пловдив.
За постигнати високи резултати в служебната дейност с широк обществен отзвук и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните им задължения с "Колективна парична награда", със своя заповед министъра на вътрешните работи награди 40 служители на Регионалната дирекция - Пловдив. Огнеборците са проявили изключително себеотрицание, воля и мъжество при овладяването на пожарите в селата Михилци, Старосел и Кръстевич.
За хората извън професията, остава скрит трудния, сплотен и понякога съкрушителен свят на най-смелите служители за противопожарна помощ. Ето защо в моментите на голямо изпитание, когато силите и възможностите са на предела, от изключително значение е подкрепата на доброволците. По този повод бяха наградени и 8 души, които доброволно са взели участие в потушаване на огнените стихии.

KarlovoPress пожелава много здраве и късмет на всички огнеборци в Пожарна служба Карлово!