Боян Иванов е роден на 11-ти септември 1985-та в Карлово. Учил е СУ " Христо Проданов", след това в ТМТ " Братя Евлогий и Христо Георгиеви". Завършил е средно специално техническо образование.Майка му е филолог, бивш учител по български език и литература, баща му - инженер, бивш ръководител във ВМЗ. Боян има по-голям брат, и сестра, която е по - малка от него. Работи в мебелна компания в Карлово, като проектант на мебели.

Първата авторска песен "Само аз, само ти" на Боян Иванов вече грабна сърцата на хиляди карловци и докосна много хора в социалните мрежи. Свързахме се с младия изпълнител, за да разкажем повече за него и таланта му. Историята, за това как тази песен е осъществена е впечатляваща. Благодарение на приятелите си, младият изпълнител успява да заснеме клип към песента.
"Първоначално песента не се казваше така и се наложи да претърпи промени през годините. Мечтата ми беше, някой ден да я запиша професионално и ето, че това се сбъдна. Най - добрите ми приятели, се свързаха със звукозаписно студио в Асеновград и организираха всичко за рождения ми ден. Така се появи песента на бял свят. Винаги съм искал да оставя нещо след себе си и ето, че се случи", сподели Боян. Той каза, че към момента не работи по нов проект, но ходи по участия и пее, свири на китара български, руски и английски кавъри.

"Интересът ми към музиката и пеенето започна още от 5 годишен. Може би съм го наследил от баща ми, който е учил в Русия и там е участвал в музикална група като цигулар. Като тийнейджър вече пишех собствени текстове и създавах музика на скромния си за тогава синтезатор.
След това като по - голям, имаше кастинг за вокалисти за рок група в Карлово. Реших да се явя и спечелих безапелационно. Имахме изяви на сцена с групата, в продължение на две години, но вече всеки пое в различни посоки. В последствие имах покани от няколко рок групи за вокалист и избрах да пея с една банда от Сопот.

Но и там след година се разделихме, защото всеки искаше да прави негова музика", разказа за KarlovoPress.com талантливият млад изпълнител.

Боян Иванов вече се е ориентирал към самостоятелно обучение. Благодарение на уменията, които е усвоил от уроците по китара вече успешно свири и пее песните, които харесва.