Всички медицински сестри във Вътрешно отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов" отново са подали оставки за напускане. Причината - не желаят да работят в Ковид отделението. Информацията потвърди управителят на здравното заведение д-р Христо Пелев и допълни, че по закон има право до 45 дни да командирова персонал.

"В Инфекциозно отделение няма достатъчно медицински сестри, но защо само сестрите от вътрешно отделение трябва да поемат работата в отделението. Ако това стане съществува риск вътрешно да остане без достатъчно кадрови ресурс, а ако няма вътрешно, детско и АГ, болницата не може да съществува", коментираха сестрите за KarlovoPress.com и потвърдиха, че предизвестията им изтичат на 22-ри август и от 24-ри няма да отидат на работа.

"Не може да се обслужват пациенти с ковид, а ден-два след това и пациенти, които са настанени във вътрешно отделение. Категорично не желаем да работим в Инфекциозното отделение", заявиха сестрите.

Управителят на болницата посочи, че 11 медицински сестри са депозирали оставки и до 24-ри август ще има решение. Той отказа да коментира какво ще бъде то и допълни, че предстои разговор със здравния министър какви средства ще постъпят в карловската болница за инфекциозното звено, което лекува пациенти с коронавирус.