Тухли, мазилка, ламарини, лампи, бетон... какво ли не пада вече по главите на българина. Понякога това завършва трагично. Друг път след него спектакълът продължава. Както се случи преди минути в карловското читалище, носещо името на Апостола. Добре че той - Апостола, нямаше как да види как секунди преди да започне възпоменателният спектакъл, посветен пак на него, от покрива на читалището се сгромоляса... мазилка.
Ей така - на сцената, където вече трябваше да излязат децата от училището, носещо името пак на Апостола на свободата, вместо ученици се изсипа мазилката. Имаше си и публика - достатъчно много, целият салон на читалището е пълен заради спектакъла по повод утрешните чествания за Левски с името „Вятърът има много имена".
Тази вечер в Карлово обаче разбраха, че освен вятъра, и безотговорното стопанисване има много имена. Защото всичко това можеше да свърши доста по-различно и нетържествено. Но... след първоначалния уплах и след като падналата мазилка беше изметена от сцената, публиката и децата направиха това, за което бяха дошли тук - почетоха паметта на Васил Левски.

Източник: trafficnews.bg