38 бързи производства, 23 задържани лица от които двама с подкуп на пътя при крупна акция на пловдивската полиция, проведена под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив
В рамките на 36 часа полицията в Пловдив провери проведе специализирана полицейска операция на територията на областта за проверка на водачи на МПС по ЗДВП. В рамките на акцията бяха проверени 2011 МПС и 2633 ма водачи на територията на областта. Съставените АУАН са 179, а наложените глоби по фиш 201 бр. За различни нарушения са образувани 36 джсъдебни производства и 2 бързи. Двама от проверените водачи- един на територията на гр.Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да дадат подкуп на проверяващите ги униформени служители и са задържани на основание чл.304 а от НК.
При 26 от проверените водачите дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел под 1.2 промила. Шестима са задържаните водачите, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества. 74 от проверените шофьори са били без поставен обезопасителен колан,а 52 от автомобилите са били технически неизправни. Десет от автомобилите са били без сключена застраховка Гражданска отговорност, а 49 от проверените лица са били с нередовни документи. 21 са констатираните нарушения свързани с неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка. Санкционирани за други нарушения по Закона за движение по пътищата са 203 от проверените водачи. Като резултат от проведената акция на територията на област Пловдив за различни криминални престъпления са задържани 23 лица.
Най- голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5 ма от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най- високия отчетен показател в населеното място е 1.84 промила. В Раковски шофирали след употреба на алкохол са били 3 ма от водачите, като най- високия отчетен показател е 1.79 промила.