Дора Орашъкова от карловското село Столетово има нужда от финансова подкрепа, за да се подложи на няколко медицински изследвания, сред които ядрено-магнитен резонанс и изследване на различни хормони, които не се поемат от Здравната каса, съобщи кметът на Столетово Мирослав Колев.


Той призова всеки, който има възможността и доброто желание, да направи сигурно дарение в платформата HelpKarma, където стартира дарителската кампания „В помощ на лечението за Дора“.

Дарения се правят изцяло онлайн посредством банкова карта, PayPal или банков превод. Осъзнавайки недоверието, което изпитват редица даряващи в тези несигурни времена, HelpKarma гарантира пълна прозрачност.

Всеки посетител има свободен достъп до онлайн кампанията, където може да следи постъпилите дарения в актуално време, включително и да се информира за движението на събраните средства.

Според последното направено изследване, Дора страда от неуточнена болест на хипофизата и невралгия на троичния нерв. Резултатът от проведено рентгенологично изследване "визуализира значително задебеляване на обвивките на двата очни нерва". Заболяването засяга зрението и костния мозък, вследствие на което тя получава гърчове и прилошавания.

Състоянието на Дора се влошава с всеки изминал ден – главоболие, повишаване на кръвното налягане, замъглено зрение и редица други придружаващи симптоми. Влошеното ѝ здравословно състояние ограничава физическите ѝ възможности да се грижи пълноценно за своята малка дъщеря.

Към момента от целевата сума 1600 лв. е събрана около 1/3 част. Дора има нужда от тази помощ, за да оздравее и отгледа своята дъщеря!