С удоволствие бихме искали да ви представим новата програма на КИНОПОЛИС - Карлово за периода от 30.11. (петък) до 06.12.2018г. (четвъртък). Приятно гледане!
Премиерни заглавия: "СМАРТ КОЛЕДА" и "КУРСК" .


"Smart Коледа” е необходим филм. Идва във времето, когато всички очакваме празника Рождество Христово. Всеки иска да е с близките си хора. Това усещане имах и аз във филма, въпреки че имаше доста смарт устройства и технологии”, сподели Кръстю Лафазанов, който изпълнява една от главните роли в първата българска коледна комедия, при гостуването си в “Здравей, България”. Във филма актьорът влиза в обувките на дядо Коледа и зрителите ще могат да го видят в родните кина от 30 ноември благодарение на “Лента”. На 28 ноември от 18.30 ч. е гала премиерата в Paradise Center, София и желаещите да го гледат първи вече могат да закупят билети.
“Режисьорът Мария Веселинова е явно, че се занимава с деца и усети това, което на тях им е необходимо в този филм”, разкри още Лафазанов. “Хубаво е човек да е дядо, аз вече имам две внучета и се чувствам много добре и в образа на дядо Коледа, и в образа на дядо Кръстю”, пошегува се актьорът в отговор на въпроса дали лесно е влязъл в образа на белобрадия старец.
“Като ми пратиха сценария, бях удивен, защото беше уникален. Страшно много ми хареса”, сподели Константин Гергинов, който влиза в другата главна роля в “Smart Коледа”. В лентата Константин играе малкият Марти, който попада в работилницата на дядо Коледа. Младият актьор разкри, че ще продължи своята кино кариера, но иска да застане и зад камера като режисьор.
“Smart Коледа” разкрива магията на човешките взаимоотношения и как прекомерното стоене пред компютъра ни отчуждава. Смарт технологиите са чудесно нещо, когато ги използваме по предназначение и малко опасни, когато прекаляваме с тях. 9-годишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и измествайки стария ръководител Работливко (Калин Врачански), решава да я модернизира. Неточност в компютъра обърква работата и Коледа е на път да се провали. Ще успеят ли Марти и елфите да преодолеят различията си в името на празника?
В главните роли са Калин Врачански, когото зрителите ще видят като ръководителя на приказната работилница за играчки Работливко, Кръстю Лафазанов, който се превъплъщава в образа на Дядо Коледа и Константин Гергинов, който играе Марти. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния каст, заедно с още много млади и обещаващи актьори, а Поли Генова и Орлин Павлов имат специално участие във филма.