Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, на която бяха обсъдени три основни теми, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

Необходим е основен ремонт на републикански път I-6 София-Бургас в частта от западния вход на Карлово до изхода за Бургас с обща дължина 3.2 км е подчертал д-р Кабаиванов. Той е припомнил, че отсечката е ремонтирана от Общината още през 2007 година, а оттогава до момента Агенция „Пътна инфраструктура“ не е извършвала рехабилитация на натоварения участък.

Обсъдено е било и състоянието на републикански път III-641 град Баня-село Васил Левски, както и отсечката на входа на Индустриалната зона в Карлово, част от републикански път II-64 Карлово-Пловдив.


Министърът и кметът са обсъдили също възможностите за приоритетно финансиране на най-натоварените участъци от общинската пътна мрежа: Московец-Богдан-Каравелово-Климент-Войнягово, до републикански път II-64.

Кметът е запознал вицепремиера с техническите проекти, които Общината е изготвила за тези участъци.

Гроздан Караджов е изразил подкрепата си за намерението на ръководството на Карлово да реконструира с бързи темпове общинската пътна мрежа и е посочил възможността за финансиране – от Фонда за регионално развитие, който Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ разработва в момента.


Д-р Кабаиванов е запознал министър Караджов и с проектната готовност на Общината за смяна на съществуващите и изграждане на нови ВиК мрежи в сътрудничество с „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Пловдив и МРРБ.

Кметът на Карлово е изказал благодарност на министерството за осигуреното финансиране за проектиране, основен ремонт на пътното трасе и изграждане на снегозащитни съоръжения в прохода Кърнаре-Троян, част от републикански път II-35. Всички дейности трябва да бъдат извършени през тази и през 2023 година.